Wasmachine Tips

Levensduur van uw wasmachine verlengen en storingen voorkomen

Naast het merk bepaalt de manier van omgang met een wasmachine de levensduur van het apparaat. Als u op de juiste wijze met uw wasmachine omgaat en deze onderhoudt, verlengt u de levensduur van de machine.

Zeepgebruik
Vaak worden storingen veroorzaakt door achtergebleven zeepresten in de kuip en lagers. Deze problemen komen voort uit:
– Overmatig zeepgebruik
– Wassen op te lage temperaturen
– Laag waterverbruik huidige wasautomaat

Voorkomen van problemen
Door regelmatig een reinigingsprogramma te draaien, om de 1 à 2 maanden afhankelijk van de hoeveelheid wassen die u draait, zullen er minder schimmels en vuilresten in de kuip achterblijven. Dit kunt u gemakkelijk uitvoeren door een lege trommel of een trommel met kookwas te draaien op 95 graden. Essentiele onderdelen zoals waterafdichtingen blijven dan schoon en behouden de afdichtende eigenschap. Zodra de vuilresten tussen deze onderdelen komen gaat er namelijk water lekken naar onderdelen die hierdoor kapot kunnen gaan , zoals kogellagers en motoren.

Daarnaast kunt u het gebruik van zeep beperken tot 60% van de voorgeschreven hoeveelheid. Uw was wordt hierdoor niet minder schoon, maar de levensduur van uw wasmachine zal aanzienlijk verlengt worden.

Reiniging pompfilter
Het is verstandig om eens per jaar het pompfilter te reinigen om storingen te voorkomen. Let er hierbij op dat u – voordat u het filter aan de onderzijde losdraait – u een bakje eronder heeft staan. Er komt namelijk een aardige hoeveelheid water vrij (bepaalde machines hebben aftapslangetjes wat dit aftappen gemakkelijker maakt).

U draait het filter naar links toe los en controleert vervolgens of u het schoepradje in de machine met de vinger rond kunt draaien. Achtergebleven muntjes, paperclips e.d. in kleding kunnen hier terecht komen en zorgen voor storingen van de wasmachine.

Overige tips:
– Reinig een keer in de zoveel tijd ook een keer de manchet en controleer of er tussen de plooien geen vuil is achtergebleven
– Ook de zeepmiddel-lade verdient aandacht. Deze kunt u eenvoudig eruit halen en vervolgens in een sopje het vuil en aanslag verwijderen.
– Na het gebruik van de wasmachine kunt u de deur het beste open laten staan. Zo kan het restvocht verdampen.

Projecten


Contact

Lunterseweg 90
6718 WH EDE
Postbus 190
6740 AD LUNTEREN
T (0318) 48 24 44
E info@hitech-vanegdom.nl

Kom langs in onze showroom!
(Graag even bellen van tevoren)
Ma-vr van 09.00uur t/m 17.00uur

 

Keurmerken en certificaten